Prvenstvo počelo, takmičari prezadovoljni organizacijom

Četvrtak, Maj 21, 2015
Objavljeno u ERC 2015, Novosti, Video
Bijel buk 06

Banjaluka 21.05.2015.Trkama u uzrasnim kategorijama do 19, zatim do 23. godine i trkama veterana počela su prva zvanična takmičenja na Evropskom prvenstvu  na Vrbasu. Takmičari iz cijele Evrope nisu krili oduševljenje gostoljubivošću domaćina ali i svih banjalučana. Prezadovoljni su i rijekom, stazom, organizacijom, logističkom podrškom…

“Banjaluka je fantastičan grad. Rijeka je zaista fantastična. Prvi put smo u Banjaluci, ali britanski timovi su već bilježili velike uspjehe u vašem gradu, na rijeci Vrbas.  Nadam se da ćemo i mi da nastavimo taj niz. Inače, grad Banjaluka mi se zista sviđa, ali rijeka mi se najviše dopada, naravno. Ovo nam je prvo takmicenje ovdje, ali moram da istaknem da je sve tako dobro organizovano. Hrana je odlična, a pivo čuvamo za nedjelju naveče, kada nas očekuje velika zabava sa domaćinima, kaže Charlie Lodge član posade reprezentacije Velike Britanije.

Fotografija0611

“Staza i rijeka su zaista zahtjevne, moraćemo da uložimo dosta truda jer će trka da bude zaista teška. Volio bih svakako da jednog dana, i nakon takmičenja, ponovo dođem u Banjaluku”, dodaje Lodge.

Mihael Mares ROM

Mihael Mareš, kapiten reprezentacije Rumunije nije prvi put u Banjaluci. “Bili smo i prije nekoliko godina, na treningu, ali prvi put učestvujemo na Evropskom prvenstvu u vašem gradu. Nevjerovatno je koliki su trud organizatori uložili. Fantastično je! Voda je veoma čista, brzaci su veliki, a sve staze koje smo do sada probali su odlične.”

David Katsarava GEO

David Katsarava iz Gruzija u gradu na Vrbasu boravi po drugi put.  “Prvi put sam bio prije 6 godina, na svjetskom prvenstvu i bilo je odlično. Moram reći da sam se još tada zaljubio u Banjaluku i ovu zemlju. Atmosfera na prvenstvu je zaista dosta dobra, a ljudi su veoma gostoljubivi.”

“Veoma sam iznenađen i prirodom i okruženjem. Svi su jako gostoljubivi i atmosfera je zaista odlična. Rijeka je zahtjevnija nego što sam očekivao, posebno staza Bijeli buk. Biće veoma zanimljivo vidjeti ko će pobijediti, rekao je Karol Marton iz Slovačke

   Karol SVK

“Ovo je prvi put das am u Banjaluci I mislim da je prvi put svim članovima mog tima. Okolina nam se baš dopada. Posebno bih pohvalio nazad, jer čim se vratite nazad, čamci vas čekaju”, kaže Simon Brucz član reprezentacije Danske.

Simon Brucz DEN

Najzanimljivije trke nas tek očekuju. Sprint i H2H u seniorskoj konkurenciji, na rasporedu su sutra od 10 časova. Danas se na stazi Bijeli buk voze sprint i H2H u konkureniciji juniora, mlađih juniora i veterana.

Video možete vidjeti na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=qjuo5vgdz5E

Produkcija ELTA 1 HD TV