Banjalučki Dajak klub i Adventure.net iz Bugarske pobjednici Eurokupa na Vrbasu

Nedjelja, Juni 12, 2016
Objavljeno u Novosti, Video
M overall

Banjaluka 12.06.2016. Posada banjalučkog Dajak kluba  trijumfovala je u sve četri takmičarske discipline koje su održane u okviru rafting Eurokupa “Memorijal Branka Štulić 2016”. Banjalučka posada osvojila je prvo mjesto u disciplini sprint sa vremenom 85.12 ispred posade KKRK “Delta sport” iz Hrvatske koja je istu stazu izveslala u vremenu 87.60 i posade SRK Bosna iz Zenice sa vremenom  88.10. U disciplini H2H, banjalučki rafteri su ponovo bili prvi, a najbolji rezultat ostvarili su i u disciplini slalom. Drugo mjesto u slalomu pripalo je posadi KKRK “Delta sport” iz Hrvatske dok je treće mjesto osvojila posada RK “Gimpex straža” iz Slovenije.

Kod dama četiri prva mjesta je osvojila posada RK “Adventure.net”. Posada iz Bugarske bila je najbolja udisciplinama  sprint, H2H i  slalom. Drugo mjesto u sprintu i slalomu pripalo je posadi KKK “Zagreb” iz Hrvatske, dok je treće mjesto u disciplinama sprint i slalom osvojila posada RK “Mathis White Water” , takođe iz Hrvatske.
IMG_1866
Posljednjeg takmičarskog dana, Dajak klub je slavio u disciplini spust, izveslavši stazu dugu 9 km u vremenu 37:16:58. Drugo mjesto osvojila je posada KKRK “Delta sport” iz Hrvatske ( 38:54:44 ), a treće SRK Bosna iz Zenice ( 39:00:11 ) Isti raspored je i u generalnom poretku Eurokupa na Vrbasu: prvi Dajak klub, drugi Delta sport, treći SRK Bosna.
IMG_1874
Igor Kuzmanović, član banjalučkog Dajak kluba nije krio zadovoljstvo rezultatom ostvarenim na Vrbasu. “Još jednom smo pokazali da se trud i rad isplati. Iako smo gotovo cijeli prvi dio sezone trenirali u R4 konkurenciji jer smo tempirali formu za Evropsko prvenstvo u Sloveniji sa kojeg smo se vratili sa bronzanom medaljom, ipak održali smo dobru formu i u R6 konkurenciji. Ovdje na Vrbasu, konkurencija je bila dosta jaka, tu prvenstveno mislim na momke iz Splita koji su u odličnoj formi, dok su Slovenci došli u nešto podmlađenoj postavi. Mi nastavljamo sada da treniramo i pripremamo se za Svjetsko prvenstvo.”
Kod dama prvo mjesto u disciplini spust  je osvojila posada RK “Adventure.net” iz Bugarske  42:07:98 , drugo mjesto pripalo je raftericama kluba “Mathis White Water” iz Hrvatske ( 44:55:72 )dok je treće mjesto osvojila posada KKK “Zagreb” ( 45:33:51 ). Isti raspored je i u generalnom poretku Eurokupa na Vrbasu u ženskoj konkurenciji: prvi Advneture.net, drugi ”Mathis White Water” iz Hrvatske, treći KKK “Zagreb” Veselina Staeva iz RK Adventure.net kaže da su djevojke iz Bugarske ostvarile planirani rezultat. “Takmičenja na Vrbasu su uvijek veoma dobro organizovana. Staze Bijeli buk i kanjon Tijesno su odlične, idealne su za trke evropskog i svjetskog ranga. Mi smi ovdje došle po pobjedu i uspjele smo u tome. Vidimo se sigurno i iduće godine jer ste veoma dobri domaćini”, dodaje Staeva.
IMG_1758
“Čast mi je doći u učestvovati na Memorijalu Branka Štulić. Bio sam, na žalost, svjedok teške tragedije u Italiji, pa sam nekako ispunjen kada me organizatori pozovu da dođem na Memorijal i sudim. I svi koji me znaju, znaju da ja to radim sa srcem. Organizacija ovog takmičenja bila je perfektna.  Svi takmičari znaju zašto su došli, naravno znaju da su došli zbog Memorijala, tako da svima mogu reći hvala vam lijepa”, rekao je u izjavi za banjalučke medije, Milan Lovrenčič, IRF sudija iz Slovenije.”
“Hvala svima koji su došli na “Memorijal Branka Štulić”, i u ime kluba, RK “Kanjon” mogu samo reći da na ovo takmičenje već godinama dolaze naši prijatelji. Tako je iz godine u godinu. Mi smo ponovo uradili sve da takmičenje organizujemo na najvišem mogućem nivou, a sudeći po reakcijama takmičara, gostiju i posjetilaca, ponovo smo u tome uspjeli”, rekao je Aleksandar Pastir, predsjednik RK Kanjon
Izjave učesnika Eurokupa možete poslušati na našem soundcloud kanalu: https://soundcloud.com/rafting-klub-kanjon-banjaluka i na programu Kanjon radija: kanjon.radio12345.com Više fotografija možete preuzeti sa našeg oficijelnog facebook profila.