Ruski novinari oduševljeni kanjonom Vrbasa

Nedjelja, Juli 3, 2016
Objavljeno u Novosti, Video
Ruskinja 03

Banjaluka 03.07.2016. – Ruski novinari su oduševljeni turističkim potencijalima Banjaluke, prirodom, rijekom Vrbas, gostoprimstvom i tradicijom. Posebno im se dopala rijeka Vrbas, kao i mogućnosti koje ona pruža ljubiteljima vodenih sportova. Viktorija Garmašova radi kao turistički novinar na televiziji NTV-u u gradu Samari.  Grad je to od 3, 5 miliona stanovnika. Kao i ostale kolege iz Rusije, koje su ovih dana boravile na proputovanju po Republici Srpskoj, oduševljeni je turističkim potencijalima Banjaluke, prirodom, rijekom Vrbas, gostoprimstvom i tradicijom. Posebno joj se dopala rijeka Vrbas, kao i mogućnosti koje ona pruža ljubiteljima vodenih sportova.

Ruskinja 02

“Naša emisija je zove Turizam i odmor. Upravo o tome ćemo pričati ovdje, da osim standardnih vrsta odmora i obilazaka znamenitosti Banjaluke, turisti iz Rusije, u vašem gradu, na samo par kilometara od strogog centra  mogu iznajmiti čamce za rafting i kajak i na taj način provedu aktivno svoj odmor. Uz adrenalinski doživljaj” kaže Garmašova.

Ruski novinari su posebno bili oduševljeni činjenicom da su ruski rafteri redovni učesnici svih velikih međunarodnih takmičenja na Vrbasu, te da su baš ovdje, na Evropskom rafting prvenstvu prošle godine osvojili 15 medalja, takmičeći se u svim uzrasnim kategorijama.

Russia Momci

„Meni je izuzetno drago kada vidim ili čujem da naši sportisti osvajaju medalje takmičeći se na brojnim sportskim manifestacijama širom svijeta. Ovdje su se veoma uspješno predstavile naše posade iz Altaja i Krasnojarksa. Ja naravno uvije navijam za Rusiju, ali mi je bilo još draže što su imali priliku doći i takmičiti se na Vrbasu jer je riječ zaista o prijelijepoj rijeci.“

Russia dame

Iz posjete Banjaluci i Republici Srpskoj, predstavnici ruskih medijskih kuća, ponijeće najbolje utiske. Očekivali su gostoprimstvo, ali nisu znali baš puno o području u koje dolaze.

“Jako mi se dopala vaša priroda. Jako mi se sividio i festival koji smo juče posjetili, sviđa mi se što održavate svoju tradiciju. Svidjelo mi se i to što su na festivalu koji smo mogli pogledati, i gosti mogli predstaviti svoju kulturu i tradiciju. Zaista dobar koncept.”

Exif_JPEG_420

O ljepotama Vrbasa, takmičenjima održanim na stazi u kanjonu Tijesno, kao i o uspjesima ruskih reftera na Evropskom rafting prvenstvu održanom prošle godine u Banjaluci, predstavnicima ruskih medijskih kuća, govorio je Ljubinko Spasojević portparol Rafting kluba Kanjon.

Ruska TV 04

Novinari iz Rusije su obilazeći Banjaluku, osim kanjona Tijesno, vidjeli tvrđavu Kastel, festival Kozara etno u Piskavici, slapove rijeke Krupe, a putešestvije su nastavili obilazeći Andrićgrad i Trebinje. Video dostupan na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=qPmJP6QOIGY