Druženje sa članovima Udruženja “Hrabro srce”

Utorak, Septembar 12, 2017
Objavljeno u Novosti, Video
HRABRO SRCE RAFTING.mpg_snapshot_01.51_[2017.09.12_13.47.57]

Karanovac 12.09.2017. – Lijep septembarski dan u Rafting centru “Kanjon” okupio je članove Udruženja “Hrabro srce”. Roditelji i lica sa posebnim potrebama imali su nezaboravno druženje i iskustvo na rijeci Vrbas. Sa raftingom se  nisu susreli ranije. Prvi put su se na ovaj način upoznali sa uvijek nepredvidivom rijekom Vrbas. Pored toga, ovo je bila idealna prilika da svoje vrijeme provedu na svježem vazduhu i suncu.

“Mi, roditelji lica sa posebnim potrebama, odlučili smo da našu djecu izvedemo iz kuća, da njihov život učinimo sadržajnijim, da im obezbijedimo da se što češće druže, da budu sastavni dio ove zajednice, jer imaju tako malo mogućnosti za to.” kaže Snježana Kljajić, predsjednik Udruženja “Hrabro srce” iz Banjaluke.

HRABRO SRCE RAFTING.mpg_snapshot_00.36_[2017.09.12_13.47.17]

Skiperi Rafting kluba “Kanjon” zajedno sa predsjednikom Aleksandrom Pastirom, poklonili su slobodno vrijeme članovima ovog Udruženja.  Sve ovo djeluje kao početak jedne dobre saradnje.  Nije prvi put da je rafting centar “Kanjon” u službi svih naših sugrađana, što su pokazali mnogo puta. Svi smo mi dio jednog istog društva, ističu iz rafting centra.

“Nakon nekoliko sastanaka i inicijative, odlučili smo da danas djecu, prije svega odvedemo po prvi put na vodu. Mi kao Kanjon imamo iskustva, radili smo regate sa više udruženja, a skoro već petnest godina radimo sa osobama sa invaliditetom. Ipak, ovo je jedan poseban dan, siguran sam da će sve proći u redu, i da ćemo ovom aktivnošću, obogatiti život osobama sa posebnim potrebama, a ujedno da pokažemo i našim skiperima koji do sada nisu imali ovakva iskustva, na koji način treba raditi sa osobama sa posebnim potrebama.” rekao je predsjednik RK Kanjon, Aleksandar Pastir.

HRABRO SRCE RAFTING.mpg_snapshot_01.14_[2017.09.12_13.47.44]

S obzirom da su zvanično počeli sa radom “SaR Trening centra”, nema sumnje da će ovakvih i sličnih posjeta biti sve više.  Pored rekreacije i raftinga, u narednom periodu moguća su i učešća u zajedničkim projektima, prije svega na projektima koji se odnose na spašavanje na vodi.

HRABRO SRCE RAFTING.mpg_snapshot_01.02_[2017.09.12_13.47.33]

Video: https://www.youtube.com/watch?v=fbOf0p8Os4A

Tea Beader